Υπερψηφίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου της ΔΕΑ και της Τεχνικής  Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Υπερψηφίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου της ΔΕΑ και της Τεχνικής  Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Με στόχο τη στήριξη του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους, αλλά και της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, οι Ευρωβουλευτές Λουκάς Φουρλάς, Κώστας Μαυρίδης και Γιώργος Γεωργίου, κατέθεσαν από κοινού τροπολογία για συνέχιση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την κοινή τροπολογία, καλεί την ΕΕ όπως παραχωρηθούν ένα εκατομμύριο ευρώ για στήριξη των προσπαθειών της ΔΕΑ και 3,5 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι δύο αυτές Επιτροπές παράγουν ζωτικής σημασίας έργο και συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.  Αυτές οι προσπάθειες, ωστόσο, είναι δαπανηρές και μόνο μέσω ουσιαστικής βοήθειας από δωρητές μπορεί να διατηρηθεί η δραστηριοποίησή τους, γι’ αυτό και η συμβολή της  Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καταλυτική.

Αναμένεται ότι με τη διάθεση αυτών των κονδυλιών, οι δύο Επιτροπές θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό τους έργο που είναι καίριας σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τις συνολικές προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος καθώς και για τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης και συμφιλίωσης στην Κύπρο.

 

Κοινή τροπολογία Ευρωβουλευτών Φουρλά, Μαυρίδη και Γεωργίου

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η θέση του Τραμπ για το σχέδιο κατάληψης ολόκληρης της Γάζας που προωθεί ο Νετανιάχου - «Επαφίεται στο Ισραήλ»

Η θέση του Τραμπ για το σχέδιο κατάληψης ολόκληρης της Γάζας που προωθεί ο Νετανιάχου - «Επαφίεται στο Ισραήλ»

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να μην απαντήσει όταν ερωτήθηκε εάν και κατά πόσον τάσσεται υπέρ ή κατά της αναμενόμενης επιχείρησης του στρατού του Ισραήλ για την κατάληψη «ολόκληρης» της Λωρίδας της Γάζας, δηλώνοντας πως η κυβέρνησή του επικεντρώνεται το τρέχον διάστημα στην αύξηση της πρόσβασης σε τρόφιμα στον παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία και επίθεση του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE